11
Sâm, Iul

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Dosarul cu privire la intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, pe 10 august anul trecut, a fost desecretizat.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că, joi dimineață, a fost primit ultimul aviz de la instituţiile implicate în derularea evenimentelor din 10 august 2018 şi s-a decis desecretizarea raportului. De asemenea, Marcel Vela a anunţat că raportul privind intervenţia autorităţilor de la 10 august a fost trimis la D.I.I.C.O.T.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că dosarul privind intervenţia jandarmilor la evenimentele din 10 august va fi desecretizat în această săptămână.

,,Va fi desecretizat în această săptămână şi veţi fi la curent cu această acţiune care se va derula la M.A.I. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate şi alte instituţii, dar răspunsul meu este cât mai repede, până vineri cel târziu", a anunţat Marcel Vela.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august 2018. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor. Doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori.