08
Mie, Mai

sursa foto: cancan.ro

Eveniment

Chitaristul și compozitorul român Adrian Ordean este cel care a făcut anunțul morții muzicianului Leo Iorga, vocalist al formației PACT by Leo Iorga & Adi Ordean.

,,Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună... DUMNEZEU SĂ-L IERTE! Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, scrie Adrian Ordean pe Facebook. 

Leo Iorga, care avea 54 de ani, ajunsese, în urmă cu câteva zile, la spital.

În 2011, Leo Iorga a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la un plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată doctorului, după ce şi-a revenit din anestezie, a fost: ,,Când pot cânta?". Şi, după şase luni, s-a reîntors pe scenă.

Boala, însă, a recidivat, s-a localizat la cap, iar apoi a afectat din nou plămânul. Leo Iorga a trecut prin mai multe operaţii, a suportat efectele chimioterapiei, a încercat vaccinul cubanez, iar apoi a apelat şi la imunoterapie.

Născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, Leo Iorga a debutat ca toboşar în trupa Liceului "Ioan Slavici" din localitate. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar, din 1985 până în 1988, a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al formației Compact B, formată după scindarea trupei Compact.

Fiul lui Leo Iorga, Paul Iorga, cel care în urmă cu doar câteva zile își arăta indignarea în mediul online referitor la faptul că a așteptat zeci de minute ambulanța până când l-a preluat pe tatăl său, este astăzi sfâșiat de durere. Paul și-a schimbat fotografia de profil de pe Facebook cu una de doliu. „Îmi va fi dor de tine”, a scris Paul Iorga, pe rețeaua de socializare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: