19
Dum, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat vineri la Parlament că angajați ai aparatului central vor fi dați afară dacă ajunge la Palatul Victoria cabinetul PNL, că detașările în funcții vor fi limitate la 6 luni și că se vor face concursuri pentru funcțiile de conducere:

- O parte din ei (functionarii din ministere, n.red.) cu siguranță nu-și vor regăsi locul în noile instituții. Intenția noastra este să facem si o evaluare acolo unde e posibil, a competenței, a activității desfășurate, a capacității de ocupare a funcției de conducere sau execuție

- Vor avea loc concursuri obiective cu comisii care să analizeze calitățile, experiența, capacitatea managerială a fiecarui candidat pentru funcțiile publice de conducere care vor exista în structurile administrative.

- Studiem foarte atent politica detașărilor, s-a ajuns ca un procent semnificativ de angajați din sectorul public ocupă funcții publice prin detașare. Nu mi se pare normal, un angajat trebuie să gireze toate activitățile din fișa postului și să nu mai existe această instabilitate cu detașările. Intenționăm modificarea legislației, să nu mai permitem ocuparea funcțiilor publice de conducere prin politica delegării. Vom încerca să limităm perioada la maximum 6 luni, până la ocuparea funcției prin concurs.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: