06
Lun, Mai

Eveniment

Autoritățile locale au semnat un act adițional pentru modificarea contractului de finanțare încheiat cu Agenția Fondului de Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea unor autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

Modificarea vizează achiziția de autobuze electrice-hibrid în achiziției de autobuze electrice de mici dimensiuni. Solicitarea autorităților locale pentru  modificarea contractului de finanțare a venit ca urmare a faptului că la licitația pentru achiziția celor 20 de autobuze hibrid-electrice nu s-a depus nici o ofertă. În schimb, pentru cele 32 de autobuze electrice, pentru care s-a încheiat deja contractul de achiziție la sfârșitul lunii iulie, au existat mai multe oferte.

Cele 20 de autobuze vor deservi centrul istoric. De aceea, ele vor fi de dimensiuni mai mici, de 8-9 metri, pentru fluidizarea traficul, date fiind căile de acces din zona veche a orașului. După ce va fi semnat contractual pentru cele 20 de autobuze noi, în Brașov vor fi 52 de autobuze în circulație.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: