06
Lun, Mai

sursa foto și video: BRAȘOV TV

Eveniment

UPDATE Luni, 28.10 - Ora 12.40

Surse judiciare au explicat, pentru brasovtv.com, că persoana care anunțase, aseară, printr-un apel telefonic, faptul că ar fi plasate bombe la U.P.U. Brașov, parchete și tribunale, a fost identificată. Aceasta este din județul Cluj, de unde a inițiat și apelul. Ancheta în acest caz se desfășoară sub acuzația de amenințare, conform acelorași surse.

UPDATE Ora 19.30

Șefa Unității de Primiri Urgențe a S.C.J.U. Brașov, doctor Cristina Vecerdi, a explicat, pentru brasovtv.com, că, la acest moment, activitatea în spital se desfășoară normal, dar, initial, s-au luat măsuri, potrivit procedurilor, într-o astfel de situație.

,,La ora 17:40 am fost alertată de către dispeceratul medical că există posibilitatea unui atentat cu bombă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov. L-am alertat imediat pe managerul spitalului și am declanșat Codul roșu de sosire a colegilor mei, medici, asistenți, și a personalului auxiliar la spital, în totalitate. Având în vedere posibilitatea producerii unui accident cu victime multiple chiar la nivelul spitalului, am luat legătura cu colegii de la Spitalul Militar, astfel încât una dintre turele mele să poată încadra U.P.U. acolo, dacă va fi nevoie. Acum, activitatea medicală se desfășoară normal, este doar o alertare de personal. Am luat legătura și cu Spitalul Regional din Tg. Mureș, de unde am solicitat autospeciale de victime multiple. Suntem cu toții pregătiți. Să sperăm că nu se va întâmpla nimic.”, a explicat, pentru brasovtv.com, șefa U.P.U. Brașov, doctor Cristina Vecerdi.

Județul Brașov nu este singurul, spun autoritățile, unde, prin intermediul telefonului, s-au anunțat amenințări cu bombe. Situații similare au fost semnalate și în județele Mureș și Cluj. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Alertă, în această seară, în Brașov!

 VIDEO EXCLUSIV: BRAȘOV TV

Conform unor surse autorizate, în urmă cu scurt timp, o persoană, cu voce înregistrată, anunța, printr-un apel telefonic la un parchet din Brașov, plasare de bombe la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, la tribunale și la sediile parchetelor. 

Conform acelorași surse, s-a impus activarea Planului roșu, fiind mobilizați polițiști, jandarmi, dar și alte forțe cu atribuții în astfel de situații au fost mobilizate pentru luarea măsurilor ce se impun.

Un cititor brasovtv.com a surprins imagini din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov și le-a trimis la redacție. Îi mulțumim!

Dacă dețineți informații ori imagini care pot deveni știri, trimiteți-le pe pagina de noastră https://www.facebook.com/BrasovTV/

FOTO EXCLUSIV: BRAȘOV TV


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: