26
Vin, Apr

sursa foto ziare.com

Eveniment

Zona va fi amenajată cu un poligon pentru ciclism pentru învățarea școlarilor să se deplaseze în trafic cu ajutorul bicicletei, ca mijloc de mobilitate complementar celui auto.

Proiectul propune o pistă pentru biciclete cu lățimea de 2,00m – două benzi de circulație pe o lungime totală de cca 300m, cu un traseu sinuos, prevăzut cu treceri pentru pietoni, indicatoare de circulație rutieră, semafoare și un sens giratoriu.

Terenul fiind în pantă, prin lucrările de sistematizare verticală premergătoare amenajărilor panta acestuia va fi valorificată, pistele pentru biciclete fiind proiectate pe teren în pantă, lucru des întâlnit la străzile din municipiul Brașov.

In momentul examenelor vor intra pe traseu până la patru mașinuțe electrice pentru ca simularea să fie cât se poate de apropiată de problemele reale cu care se confruntă în trafic.

Pot participa simultan la curs cel mult 40 de cursanți repartizați la doi instructori.

O alee pietonală principală pietruită străbate terenul pe axa nord-sud, făcând legătura dintre accesul pe teren, pavilionul administrative și platoul belvedere situat la cota cea mai înaltă a amplasamentului.

Această alee face legătura cu toate zonele amenajate pentru recreere – aparate fitness, foișoare, balansoare pentru adulți, locuri de joacă pentru copii. Din loc în loc, de-a lungul acesteia, sunt prevăzute bănci din lemn pentru odihnă.

Pentru introducerea acestui spațiu creat în circuitul spațiilor destinate activităților recreative cotidiene se vor efectua consolidări ale terenului, sistematizarea verticală a terenului și amenajări atât peisagere (plantații perene, zone verzi zone verzi înierbate și/sau plantate cu arbuști ornamentali și copaci specifici vegetației zonei climatice în care este situat amplasamentul), cât și amenajări de spații pentru recreere (se vor realiza spații de joacă pentru copii, foișoare, pergole, zone de odihnă).

De asemenea, sunt prevăzute două traversări pietonale ale canalului, pe latura de est a amplasamentului existent, care fac legătura cu versantul vestic împădurit al Dealului Piscul Vechi.

Valoare proiectului este 8.864.327,31 ei (inclusiv TVA), iar contribuția Primăriei Brașov este de 2% din valoarea eligibilă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: