13
Lun, Mai

Eveniment

În ședința Consiliului Local ce a avut loc astăzi la Primăria Brașov s-a aprobat hotărârea privind cuantumul lunar al burselor școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Brașov pentru anul 2019-2020, semestrul I.

Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social. Bursele se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul susținerii evaluărilor naționale, iar bursele de ajutor social se acordă și pe timpul vacanțelor școlare. Un elev nu poate primi două burse simultan, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare sau care se acordă pentru o mai mare perioadă de timp. Prin excepție, elevii care beneficiază de burse de studiu pot primi și burse de performanță sau burse de merit. De asemenea, bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu iar elevii cu cerințe educaționale speciale pot obține bursă de studiu, de merit, de performanță, indiferent dacă beneficiază și de o măsură de protecție socială.

Așadar, elevii vor beneficia de următoarele sume aferente burselor școlare pentru semestrul I: Bursa de performanță va fi de 100 de lei, bursa de merit va fi de 70 de lei, Bursa de studiu 60 de lei iar bursa de ajutor social 45 de lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: