19
Dum, Mai

sursa foto: infobrasov.net

Eveniment

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a numit șef interimar la filiala din Brașov a formațiunii politice, pe controversatul om de afaceri Ionică Anuțoiu. Decizia a fost luată joi, în prezența a 15 persoane.

Ionică Anuțoiu nu are, însă, pe cap doar sarcina de a conduce ALDE Brașov, ci trebuie să se prezinte și în fața completului care îl judecă pentru fapte de corupție, alături de fostul primar PSD al comunei Cristian, Dragoș Serafim. Ionică Anuțoiu, în calitate de administrator al unei firme, a fost trimis în judecată, în urmă cu câteva săptămâni, de procurorii Parchetului Judecătoriei Brașov. Este vorba despre două capete de acuzare: instigare la fals intelectual și instigare la abuzul în serviciu săvârșit de fostul primar PSD al comunei Cristian, cu care Anuțoiu era mână-n mână. Deși secretarul primăriei s-a opus vehement semnării unui aviz pentru executarea unei lucrări de asfaltare la o stradă din comuna Cristian, act conceput chiar la sediul firmei lui Anuțoiu și nu în sediul primăriei de către angajați specializați, așa cum ar fi fost firesc, demersurile ilegale ale inculpaților au continuat. Procurorii au intrat pe fir, au făcut anchetă și au trimit în judecată, din cauza unui prejudiciu de 29.000 de lei la bugetul primăriei, trei inculpați: fostul primar PSD al comunei Cristian, omul de afaceri Ionică Anuțoiu și un referent al Primăriei Cristian. Prejudiciul este de aproximativ 29.000 de lei. Contactat telefonic, Ionică Anuțoiu a negat toate acuzațiile și a susținut că este nevinovat.

Dosarul se află pe rol la Judecătoria Brașov, în fază de Cameră Preliminară.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.

Ionică Anuțoiu nu are pentru prima oară probleme din poziția de inculpat. El a fost cercetat penal, judecat și condamnat, în 2007, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu suspendare. Anuțoiu a lovit-o într-o benzinărie pe o brașoveancă, mamă a doi copii, femeia s-a dezechilibrat, a căzut, s-a lovit la cap, a ajuns la spital, iar după câteva zile a murit.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: