19
Dum, Mai

sursa foto crisana.ro

Eveniment

Agenția Naționale pentru Protecția Mediului a propus ziua de 28 septembrie, să fie declarată o zi a mişcării civice pentru mediu şi sănătate cu implicare naţională, "când într-o singură zi, prin efort comun, curăţăm ţara de AMBROZIE".

Această campanie derulată la nivel naţional, are drept scop prevenirea unui ,,dezastru” pentru mediu şi sănătatea populaţiei, prin răspândirea polenului până la sfârşitul lunii octombrie, cât şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani.

Perioada de implementare: 28 septembrie in intervalul orar 10.00 – 15.00.

O primă acțiune în acest sens constă în notificarea UAT-urilor, a agenților economici autorizați a căror activitate poate genera condiții propice răspândirii plantei, Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, Structurile Naționale și Județene de Căi Ferate pentru implicare în acțiuni de cosire.

Reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale vor mobiliza comunitatea pentru desfăşurarea de acţiuni de cosire în curţi şi grădini şi vor desemna puncte de predare cu posibilitate de cântărire a materialului vegetal colectat în saci.

Totodată se solicită transmiterea până la data de 30 septembrie, către Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, cantităţile colectate şi suprafeţele curăţate.

Despre ambrozie

Alergia la ambrozie (Ambrosia artemisiifolia) este una dintre cele mai răspândite în România, cu atât mai mult cu cât polenul acestei plante este prezent în atmosferă de la începutul lui august sau chiar din iulie şi până când vremea se răceşte mai serios, în noiembrie.

Din cauza încălzirii globale, durata în care ambrozia produce polen este din ce în ce mai lungă, deci creşte şi perioada în care persoanele alergice la ea au de suferit.

Această plantă trebuie combătută conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: