19
Dum, Mai

sursa foto Primăria Municipiului Brașov

Eveniment

Au început forajele pentru analiza solului în proiectul de construcție a Sălii Polivalente, derulat de Primăria Brașov.

Lucrările se desfășoară pe parcursul a două zile și vizează furnizarea de date pentru studiul geo-tehnic și pentru amplasarea pompelor de căldură ce vor asigura sistemul de încălzire al viitoarei construcții.

Forajul se realizează cu o instalație mobilă, care utilizează o freză cu coroană cu diamante industriale, capabilă să străpungă orice tip de rocă.

Adâncimea la care se va ajunge la adâncimea de 120 de metri, pentru a-i ajuta pe specialiști să decidă adâncimea optimă pentru amplasarea pompelor de căldură.

Ieri după-amiază, forajul ajunsese la adâncimea de aproape 70 de metri, din care primii 50 de metri sunt în principal compuși din balastru și nisip, după care este un strat de rocă.

Primăria Brașov, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic în vederea construcției Complexului Multifuncţional – Sală Polivalentă Braşov, pe terenul fostului Stadion Municipal.

Valoarea contractului a fost de 3.250.000 lei fără TVA, bani din bugetul local al municipiului Brașov, iar firma de proiectare are la dispoziție nouă luni pentru a livra documentația.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: