19
Dum, Mai

sursa foto: 007sport.ro

Eveniment

Debut cu victorie!

Naționala feminină de handbal a României s-a impus, în urmă cu scurt timp, la Brașov, în fața reprezentativei Ucrainei în preliminariile pentru Euro 2020.

Într-o atmosferă remarcabilă făcută de fanii brașoveni, româncele s-au impus cu scorul de 27 la 24.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Reprezentativa României debutează, astăzi, în grupa a 7-a preliminară pentru Euro 2020, turneul final care va avea loc în Norvegia și Danemarca. „Tricolorele” vor întâlni, la Brașov, de la ora 18:30, naționala Ucrainei.

Fostă medaliată olimpică, vicecampioană europeană, Ucraina nu s-a mai calificat la Europene și Mondiale din 2014.

Actualul selecționer, fosta jucătoare Natalia Liapina, vrea să reconstruiască echipa. Se bazează, în primul rând, pe handbalistele care evoluează în campionatul României: Irina Glibko, Tatiana Timoșenkova și Tamara Smbatian, dar și pe alte jucătoare, care evoluează la cluburi importante din Europa, precum Viktoria Borșenko (Rostov Don), Olga Peredery (Metz) sau Lilia Gorilska (Szombathely), potrivit gsp.ro.

România nu-și poate folosi astăzi căpitanul, pe Cristina Neagu. Ea este convocată în lotul de 21 doar pentru a se reacomoda cu atmosfera de la echipa națională. Bianca Tiron (Dunărea Brăila) s-a accidentat și ea la unul dintre antrenamente, iar în locul ei a fost chemată Ana Maria Drăguț Savu.

„Ne pregătim pentru acest meci, sperăm să prindem o zi foarte bună. Fiecare în parte va face tot ce poate mai bine ca să nu se cunoască absența Cristinei”, a declarat Daria Bucur. Interul dreapta de la Corona ar putea debuta astăzi în naționala tricoloră, într-un meci oficial.

Din grupa României mai fac parte Polonia și Insulele Feroe, echipele care vor juca astăzi, de la ora 21:30, la Kwydzin.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: