31
Dum, Mai

Eveniment

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, marți, că în Ministerul Public se desfășoară cel mai amplu control din istoria instituției.

Sunt verificate, până pe 1 octombrie, toate cauzele cu lipsire de libertate și dispariții de persoane din ultimii 10 ani, conform Mediafax.

„În cadrul Ministerul public se află în desfășurare cel mai amplu control din istoria Ministerului Public. Și anume, am dispus ca la toate parchetele din țară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate înregistrate în ultimii 10 ani în cadrul Ministerului Public. (...) Și verificări în toate cauzele în care s-au înregistrat plângeri în urma unor dispariții de persoane, chiar dacă sunt în conexitate cu alte fapte, viol, omor”, a declarat procurorul general.

Bogdan Licu a mai subliniat că la începutul lunii august a fost dispus acest control, care trebuie să fie încheiat pe 1 octombrie.

„Verificăm toate soluțiile din ultimii 10 ani atât sub aspectul legalității, cât și sub aspectul temeiniciei soluțiilor”, a mai spus Licu.