26
Vin, Apr

Eveniment

Scene incredibile, de ani buni, pentru pacienţii internați la Secţia din Vulcan a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Brașov.

 

Banii bolnavilor ajungeau, până în luna aprilie a acestui an, în mâinile unora dintre angajați, timp în care pacienții cerșeau o ţigară şi „o verde”, o bancnotă de 1 leu, pentru o cafea de la aparat.

Așa începea reportajul jurnaliștilor de la Brașov TV, în luna aprilie, în momentul în care tratamentul inuman la care erau supuși pacienții cu boli psihice au fost date în vileag de noua conducere a Spitalului de Psihiatrie din Brașov. De mai bine de 5 luni, tabloul este total schimbat. După ce reprezentantul legal al unui pacient a depus o reclamație cum că nu știe ce s-a întâmplat cu banii bolnavului, managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie, Nicușor-Florin Bîgiu, cel care conduce spitalul în locul doctorului Alexandru Grigoriu, a dispus constituirea unei comisii care să facă verificări amănunțite cu privire la modul în care se încasau banii pacienților și cum erau folosiți. Concluziile, năucitoare, au fost duse direct la D.I.I.C.O.T. din Brașov, unde ancheta este în plină desfășurare. Până când va fi finalizată, la Spitalul de Psihiatrie din Brașov… se face lumină.

Banii pacienților, proveniți din pensii de muncă, de urmaș și din pensii de handicap, sunt cheltuiți doar cu documente justificative.

350 de lei este suma care s-a cheltuit pentru fiecare pacient. În condițiile în care obiectele pentru igiena personală se cumpărau și până acum, bolnavilor li s-au mai cumpărat ghete, pantofi de sport, pantaloni, bluze și hanorace.

Toate cheltuielile pot fi oricând dovedite, cu bonuri și chitanțe, spune managerul interimar al spitalului.

Fostul asistent șef al secției din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie, care în luna aprilie se jura că nu știe nimic… rău despre banii pacienților, a fost mutat, dar comisiei care a făcut verificări, și ar fi trebuit să ia măsuri, activitatea i-a fost blocată! Asistentul șef nu avea fișa postului semnată la zi și nu este singurul caz! În aceste condiții, au fost sesizate instituțiile cu drept de control. Până când se vor pune concluzii, pacienții Spitalului de Psihiatrie au parte, cu adevărat, de viață! Asistentul nu a fost de găsit, pentru un punct de vedere, fiind în concediu.

Reporterii Brașov TV vă vor ține la curent, în următoarele jurnale, cu modul în care sunt gestionați pacienții Spitalului de Psihiatrie din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: