02
Joi, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Mai sunt doar două zile până la începerea noului an școlar.

Întrucât siguranța copiilor este prioritatea întregii comunități, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brașov, alături de Instituţia Prefectului -Judeţul Brașov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brașov și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Brașov demarează campania de informare și prevenire „10 Pentru Siguranță”.

Campania va fi lansată mâine, 07 septembrie, la centrul comercial Mall Coresi din municipiul Brașov, iar începând de luni, 09 septembrie, specialiştii implicaţi în această campanie vor desfășura acțiuni de informare în școlile de pe raza județului Brașov. Campania se va derula în 32 unităţi şcolare din judeţ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Activităţile au ca scop creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și profesorilor în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.

Până la data de 20 septembrie, structurile implicate vor avea mai multe întâlniri cu elevii unităţilor şcolare, cu cadrele didactice şi cu părinţii,  şi vor aborda subiecte diverse, de la siguranţa rutieră – la pericolul consumului de droguri, a traficului de persoane etc. astfel încât toate activităţile să conducă la siguranţa elevilor.

Astfel, pentru a preîntâmpina victimizarea copiilor în noul an școlar, facem următoarele recomandări:

* Traversează strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatorului ”Trecere pentru pietoni”, după o temeinică asigurare, chiar dacă semaforul indică culoarea verde;

* Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev. Fii primul care renunță! Un conflict poate avea urmări grave!

* Discută cu profesorii sau cu părinții și solicită sprijinul acestora ori de câte ori ești amenințat ori șicanat de colegi;

* Nu da niciunei persoane întâlnite pe Internet informații personale despre tine sau familia ta ;

* Alege-ți cu mare atenție prietenii! Nu te înconjura de persoane cu reputație proastă, care au obiceiul de a  consuma  diferite substanțe ilegale și îi presează pe cei care vor să facă parte din grup să facă același lucru!

* Când ești singur acasă, nu uita ca imediat ce ajungi în locuință să încui ușa. Nu deschide ușa persoanelor necunoscute, indiferent ce spun sau îți cer. Nici măcar atunci când pretind că sunt trimise de părinții tăi;

* Focul nu reprezintă un mod de distracție!

* Dacă observi că te urmăreşte cineva, îndreaptă-te către zone mai aglomerate şi cere ajutorul unui poliţist sau unui adult însoţit de alt copil. Povesteşte-le părinţilor sau unei persoane în care ai încredere ce ţi s-a întâmplat;

* Nu te lăsa influențat de aşa-zișii ”prieteni” care te sfătuiesc să pleci de acasă! Cei care îți dau astfel de sfaturi au intenții dubioase şi cel mai probabil vor să iți facă rău, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: