08
Mie, Mai

Eveniment

După multele probleme existente în stațiunea Predeal, a mai apărut una care nu este deloc de neglijat.

Din cauza țevilor care nu au mai fost schimbate de cel puțin 80 de ani, orașul riscă să rămână fără apă. Bani există, însă nu există un consiliu local care să poată decide și aproba folosirea terenurilor. După ce 7 consilieri locali și-au dat demisia, fără a-și justifica decizia, Primăria Predeal este în aer. La fel cum s-a întâmplat, în trecut, cu alte proiecte de infrastructură, când s-au pierdut fonduri europene, predelenii sunt pe punctul să mai piardă și acest proiect major de reabilitare a rețelelor de canalizare și apă.

Stațiunea Predeal este inclusă în cel mai mare proiect din țară de acest fel, cu o valoare totală de aproximativă de 590 de milioane de euro la nivelul regiunii pe care o administrează compania de apă Raja Constanța. Pentru Predeal s-a alocat suma de 93 de mil de lei sumă ce include toate costurile, inclusiv proiectarea.

Problema cea mai mare o reprezintă captările, aducțiunile și stațiile de tratare deoarece există contracte de lucrari blocate din lipsa terenurilor care trebuiau puse la dispoziție de către Primăria Predeal prin acordul consilierilor.

29 de milioane de lei care ar fi trebuit să fie alocați sunt pe cale sa fie pierduți, pentru că termenul limită convenit prin contractul de finanțare, a fost 31 august. Acest termen s-a prelungit până în data de 15 septembrie. Reprezentanții companiei Raja Constanța spun că vor face o adresă pentru a obține o derogare de la acest termen având în vedere situația de forță majoră în care se află stațiunea Predeal.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: