18
Sâm, Mai

Eveniment

Creșterea salariilor și a cheltuielilor cu personalul de 2,5 ori în ultimii 3 ani, fondul salarial proiectat în 2019 doar pe 7 luni sau încasările insuficiente la buget formează la Săcele un tablou sumbru al crizei bugetare în care se află localitatea condusă de Virgil Popa (PSD) în ultimii 3 ani.

Deși aceasta stare de fapt nu este recunoscută public de edilul săcelean, alți aleși locali sunt mai dispuși să vorbească despre asta în ședințele Consiliului Local Săcele.

“Să nu ne ascundem după deget, știm cu toții că situația financiară este grea”, spune consilierul UDMR Gellert Geczi, în timp ce consilierul local PNL, Ciprian Sterpu aduce ca argument al colapsului financiar în care se află primăria faptul că “asociațiile de cultură și sport din oraș ce au câștigat concursul de proiecte finanțabile nu și-au primit nici până la această oră banii necesari implementării acestor proiecte”.

10 consilieri locali au votat ca oameni să fie dați afară

Primarul Virgil Popa (PSD) a reușit să-și asigure o majoritate pentru a trece aceste restructurări de personal. Alături de 4 consilieri PSD (Sorin Gâdea, Gheorghe Jitaru, Gheorghe Munteanu si Marius Balasescu) votând și 2 reprezentanți ai UDMR (Gellert Geczi și Tamas Kadar), 2 ai PER (Cristian Panait si Mihaela Iordache), unul al ALDE (Bogdan Motoc) și unul al PMP (Gheorghe Baila).

În luarea sa de cuvânt, consilierul local PSD, Marius Bălășescu, a comparat restructurările propuse acum cu cele din anii 2009-2010, considerând că "acelea au fost rele", însă acestea, gândite și instrumentate de PSD la Săcele sunt bune, "urmând a eficientiza activitatea"

Doar consilierii PNL s-au opus!

Doar 4 consilieri locali au avut curajul să nu fie de acord cu concedierile propuse și nici cu forma finală a organigramei. Aceștia sunt toți din PNL Săcele, Cristian Popa, Ciprian Nițescu, Robert Copot și Ciprian Sterpu, iar un consilier PMP s-a abținut la vot (Gheorghe Stoea)

“Partea de evaluare a personalului lipsește din documentatie și nu am înțeles care au fost criteriile care au stat la baza deciziei referitoare la cine rămâne în administrație și cine pleacă” a declarat Ciprian Nițescu, consilier PNL.

Modificarea de organigramă de la Săcele propusă ieri de către administrația PSD a fost făcută la doar 8 luni de la ultima aprobată de Consiliul Local Sacele în ianuarie 2019.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: