18
Sâm, Mai

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

S-a încheiat meciul dintre Vitoria Guimarães și FCSB.

Vitoria Guimarães - FCSB 1 - 0

Portughezii au marcat unicul gol al meciului în minutul 52, din lovitură de pedeapsă, după un fault comis de Mihai Roman. Astfel, FCSB părăsește cupele europene, iar în Liga I ocupă ultima poziție în clasament. 

Ajunsă ultima în România, FCSB s-a umplut de ridicol și în Europa, unde nu a reușit, în două meciuri cu Vitoria Guimaraes, să marcheze măcar un gol. FCSB nu s-a ridicat la nivelul unui meci din play-off-ul Europa League în această seară. Guimaraes a fost, pe toată durata celor 90 de minute, echipa mai insistentă. Deși a marcat un singur gol, echipa portugheză a avut multe ocazii mari de gol, dar norocul a ținut cu FCSB. Cele mai multe ratări au fost trecute în contul extremei Davidson. Astfel, după o primă repriză în care a trimis 4 șuturi pe poartă, Guimaraes a venit și mai motivată de la cabine. A crescut și la capitolul posesie (peste 55%), iar acest aspect s-a materializat în cele din urmă în gol, în minutul 53. Mihai Roman l-a faultat în careu pe Irfan Peljto, iar arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă. Edmond Tapsoba și-a luat responsabilitatea executării și a marcat, chiar dacă portarul Cristian Bălgrădean a fost la un pas să scoată balonul.

Ulterior, FCSB a încercat să atace, dar nu a reușit să aibă ocazii importante. Chiar dacă Guimaraes s-a retras, preferând să se închidă, oamenii de atac ai bucureștenilor nu au fost inspirați.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cea mai titrată echipă din fotbalul românesc trece printr-o criză istorică în campionat.

Cu cinci înfrângeri consecutive, echipa lui Gigi Becali a preluat “lanterna roșie”, luni seară, de la marea rivală Dinamo. Dezastrul, însă, poate fi salvat astăzi, la Guimaraes, printr-o calificare în grupele Europa League, echivalentă cu 10 milioane de euro, notează libertatea.ro.

Antrenorul Bogdan Argeș Vintilă riscă să fie demis de la FCSB la doar o săptămână după ce a fost numit. Totul depinde de returul cu Vitoria Guimaraes, din play-off-ul Europa League. În cazul în care roș-albaștrii vor fi eliminați, cum sezonul intern este ca și compromis, Becali se pare că va schimba iar antrenorul. Pe de altă parte, tehnicianul are promisă o primă de 60.000 de euro dacă accede cu echipa în grupele Ligii Europa, în condițiile în care, dacă se va califica, FCSB va încasa 2.750.000 de euro.

În partida tur, disputată la Giurgiu, scorul a fost 0 – 0.

”Jucăm trei zile şi nu o să ne dea gol! Dacă ăștia ne dau gol, îmi tai capul, mă spânzur! Suntem trei clase peste ei, la tehnică, la viteză, la forţă! La noi s-a văzut că echipa nu e pregatită fizic, dar o să fie altceva”, a spus Gigi Becali.

”Ştim ce valoare avem şi nu ne pasă de declaraţiile altora! Fiecare e liber să-şi exprime opiniile, trebuie să respectăm libertatea de exprimare! Noi trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut”, a spus antrenorul lusitanilor, Ivo Vieira, citat de OJogo.

Partida dintre Vitoria Guimarães și FCSB va începe la ora 22:00 și va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe brasovtv.com.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: