05
Dum, Mai

sursa foto Consiliul Judetean Brasov

Eveniment

În weekend-ul 7 – 8 septembrie 2019, comuna Feldioara îmbracă straie de sărbătoare în cadrul evenimentului cu tradiție îndelungată „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, ediţia a IX-a, manifestare înscrisă în proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în Comuna Feldioara”.

Evenimentul face parte din strategia şi programul de promovare, dezvoltare şi valorificare a tradiţiilor şi turismului, program elaborat de Primăria Feldioara, în ideea păstrării datinilor şi obiceiurilor locale, tradiţii ce ne reprezintă pretutindeni în lume, demers susţinut prin iniţiativa şi acţiunile întreprinse de către primarul Comunei Feldioara – ing. Sorin Taus şi Consiliul Local Feldioara.

Istoria milenară a comunităţii noastre, de la teutoni, la vremurile moderne, ne aduce, în prezent, mai aproape de prima denumire dată comunei Feldioara de către coloniştii germani întemeietori – Marienburg, nume datorat cavalerilor teutoni a căror patroană era Sfânta Maria. Iată, azi, secole mai târziu, odată cu sărbătoarea Naşterii Sfintei Fecioare Maria, comunitatea noastră prilejuieşte un eveniment ce readuce istoria în prezent.

An de an, localnici şi numeroşi turişti veniţi din ţară şi din Europa, îndeosebi din Germania, au parte, în cadrul acestui festival, de un program cultural – artistic bogat şi atractiv, ce cuprinde nenumărate momente cu specific medieval, acţiuni apreciate de toţi cei ce iau parte la eveniment. 

În cadrul Festivalului „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, concomitent cu desfăşurarea programului menţionat, Cetatea Feldioara găzduieşte o serie de evenimente deosebite ce fac parte din proiectul „Cetatea Vie – Zilele porţilor deschise în Cetatea Marienburg – Feldioara”, proiect cultural derulat de Primăria Feldioara şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Două zile de expoziţii, concerte de fanfară și muzică medievală, ateliere de meșteșuguri, șezătoare, povești și legende locale, teatru pentru copii, spectacole de animaţie medievală, proiecţii), acţiuni ce au rolul de a trezi la viaţă o cetate aflată pȃnă de curȃnd în ruină, de a atașa comunitatea locală de acest loc care a dobȃndit un nou sens, devenind un spaţiu viu din punct de vedere cultural, cu o ofertă culturală vastă și diversă, şi nu în ultimul rând de a promova din punct de vedere turistic Feldioara – O nouă destinaţie ȋn inima Romȃniei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: