18
Sâm, Mai

sursa foto Rasnoveanul.net

Eveniment

Acesta va fi ecologizat mecanic, prin instalarea unui sistem de colectare automată a deșeurilor menajere ce poluează în prezent apele pârâului.

Gunoaiele de pe paraul Ghimbășel nu vor mai fi o problemă care să dea dureri de cap nici autorităților locale râșnovene și nici locuitorilor. Asta după ce aici va fi introdus un sistem mecanizat de strângere a lor – un grătar, practic, pe care edilii îl vor cât mai repede instalat. (foto jos)

Este un proiect pentru realizarea căruia deja au fost purtate discuţii cu reprezentanţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), ce administrează reţeaua hidrografică din judeţul Brașov, spun autoritatile locale din Râșnov.

„Am obţinut acordul de principiu pentru amplasarea unui rastel, adică a unui sistem mecanizat de scoatere a deșeurilor din apă. Am lansat procedura de atribuire în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru această instalaţie, valoarea contractului fiind estimată la 16.806 lei fără TVA. La licitaţie s-a înscris o firmă, iar oferta depusă de acesta este acum în evaluarea tehnică. Dacă oferta va fi conformă și se va semna contractul de servicii, consultantul va avea la dispoziţie 60 de zile pentru realizarea documentaţiei. Ulterior, vom lansa licitaţia pentru proiectarea și execuţia lucrărilor”, a explicat primarul Râșnovului, Liviu Butnariu.

În fiecare an, de cel puţin două ori, pârâul Ghimbășel este curăţat în cadrul unor campanii de ecologizare organizate de Primăria Râșnov. De pe malurile lui sunt adunate tone de deșeuri, din apă sau de pe maluri fiind strânse de la ambalaje de plastic la resturi din construcţii sau cauciucuri.

sursa foto Gazeta de Râșnov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: