27
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Fostul șef al D.I.I.C.O.T. Brașov, Cătălin-Laurenţiu Borcoman, Claudiu Dumitrescu și Daniel Horodniceanu sunt cei trei candidaţi desemnaţi de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror european.

 

Ultima etapă pentru desemnarea celor trei candidați la funcția de procuror european s-a încheiat marți, după proba interviului, se pecizează în comunicat.

În urma susținerii interviului, comisia a deliberat și a selectat trei candidați, care vor fi incluși, în ordine alfabetică, în lista pe care Ministerul Justiției o va înainta Comisiei de selecție prevăzută la art. 14 alin. 3 din Regulamentul (UE) 2017/ 1939, în vederea numirii de către Consiliul Uniunii Europene.

Cei trei candidați selectați sunt:

BORCOMAN Cătălin-Laurențiu

DUMITRESCU Constantin-Claudiu

HORODNICEANU Daniel-Constantin

Dintre cei opt candidați înscriși inițial, cinci au susținut interviul, doi s-au retras, iar unul a fost respins de comisia de selecție întrucât nu îndeplinea condițiile de participare, se mai arată în comunicatul Ministerului Justiției. Patru dintre candidații rămași în concurs au susținut interviul în data de 9 iulie 2019, iar cel de-al cincilea, în data de 23 iulie 2019.

Evaluarea candidaților a fost făcută pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: