04
Sâm, Mai

sursa foto: .telekomsport.ro

Eveniment

S-a încheiat meciul dintre Simona Halep și Cori Gauff, de la Wimbledon.

Simona s-a impus în două seturi, cu un dublu 6 la 3.

"Sunt foarte fericită că pot juca din nou sferturi aici. E un turneu deosebit, special pentru mine. M-am simţit bine, celor din tribună le-a plăcut meciul foarte mult", a spus campioana noastră, la final.

Întrebată dacă se simte mult mai bine decât anul trecut, când a ieşit prematur din cursa pentru titlul de la All England Club, constănţeanca a spus: "Anul trecut a fost cel mai bun, pentru că am câştigat la Roland Garros. Dar nu am mai reuşit să evoluez atât de bine pe iarbă. Acum lucrurile par diferite", potrivit digisport.ro.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Simona Halep va juca, astăzi, contra americancei Cori Gauff în optimile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon.

Puștoaica de 15 ani a mărturisit, după victoria împotriva slovenei Polona Hercog, că a urmărit de multe ori jocul fostului lider mondial, dar nu știe cum va decurge întâlnirea cu Simona Halep. 

,,O urmăresc des, evident. Nu am jucat împotriva ei, nu m-am antrenat niciodată cu ea, aşa că nu ştiu cum va fi exact cum va fi când voi juca împotriva ei, dar îmi e familiar jocul ei", a declarat americanca.

”N-are mare importanţă vârsta lui ,,Coco”, că are doar 15 ani, pentru că este deja o jucătoare grozavă. Eu am văzut-o anul trecut, când a câştigat Roland Garrosul la junioare şi avea numai 14 ani. E o poveste frumoasă a tenisului, o mare promisiune pentru tenisul mondial care va deveni campioană în viitorul apropiat, nu am niciun dubiu în privinţa asta. Totul însă depinde de jucător în sine. De modul în care ieşi pe teren să-ţi faci jocul, indiferent de adversar, fără să te gândeşti la lucrurile pe care nu le poţi controla”, a spus Darren Cahill, pentru Fanatik.

Darren Cahill are și un sfat pentru cea pe care a condus-o spre succesul de anul trecut de la Roland Garros. Tehnicianul a dezvăluit și cât de important e aportul echipei Simonei, înainte de un meci de o asemenea importanță.

”Asta trebuie să facă şi Simona, să se asigure că va intra pe teren să pună în aplicare planul de meci stabilit, să pună accent pe atuurile din jocul său, să pună presiune pe ,,Coco”. Iar Simona are tipul de joc prin care o poate pune în dificultate pe ,,Coco”. Ştiu că a studiat-o pe Gauff cu mare atenţie, toţi cei din staff-ul Simonei au urmărit fiecare aspect din jocul lui ,,Coco”, a spus australianul.

Simona Halep a învins-o în turul 1 la Wimbledon pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich, scor 6-4, 7-5. În manșa secundă a trecut de Mihaela Buzărnescu, scor 6-3, 4-6, 6-2, pentru ca în turul 3 să câștige în fața unei alte jucătoare din Belarus, Victoria Azarenka, scor 6-3, 6-1.

Meciul dintre Simona Halep și Cori Gauff este programat luni, nu înainte de ora 16.30.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: