20
Lun, Mai

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Guvernul constată la jumătatea anului că nu are bani suficienţi pentru toate cheltuielile pe care şi le-a asumat şi caută soluţii.

Executivul ia în calcul măsuri precum impozitarea drastică a pensiilor speciale şi tăierea unor programe sociale pentru copii, cum ar fi “Cornul şi laptele”, potrivit unor surse din conducerea PSD.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, le-a prezentat miercuri seara social-democraţilor situaţia bugetului şi, potrivit unor surse, i-a anunţat că e un gol bugetar de 11 de miliarde de lei, din care ar putea fi acoperită doar suma de 7 miliarde de lei.

Toate pensiile speciale ale magistraţilor, parlamentarilor, militarilor şi aleşilor locali - ar putea fi impozitate masiv, potrivit unor surse apropiate conducerii PSD. Ar fi vorba despre un impozit progresiv, care ar ajunge la 80% în cazul pensiilor de peste 10 mii de lei.

Măsura vine după ce Executivul a constatat că nu are suficienţi bani la buget şi că e nevoie de măsuri urgenţe. Potrivit surselor din PSD, ministrul finanţelor le-ar fi spus că deficitul bugetar este de 11 miliarde de lei, din care 7 miliarde de lei ar putea fi acoperite prin tăierea tuturor programelor din ministere care nu aduc profit şi a unor programe sociale. Vizate ar fi “Cornul şi laptele” şi “Primul ghiozdan”, derulate împreună cu autorităţile locale.

Detalii găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: