05
Dum, Mai

sursa foto: D.R.D.P. Brașov

Eveniment

Furtunile din ultimele 24 de ore au produs efecte în 28 de localităţi din 11 judeţe, dar şi în municipiul Bucureşti.

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a zeci de copaci doborâţi de vânt. Ca urmare, au fost afectate temporar traficul rutier pe patru drumuri naţionale şi cel feroviar pe magistrala Braşov - Cluj-Napoca, anunţă reprezentanții I.G.S.U, citați de news.ro.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, instabilitatea atmosferică accentuată a produs efecte în 28 de localităţi din judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Mureş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, precum şi în municipiul Bucureşti.

Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea a 62 de copaci căzuţi pe carosabil, clădiri sau autovehicule, din cauza vântului. În total, în urma furtunilor au fost afectate 12 autoturisme, 8 acoperişuri, 7 locuinţe şi două subsoluri.

Pentru protectia cetăţenilor, în judeţele care s-au aflat sub incidenţa avertizărilor imediate de vreme severă (Bacău, Mureş, Tulcea şi Vaslui), au fost emise 7 mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul Ro-Alert.

Totodată, circulaţia rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâţi de vânt şi a apei de pe carosabil pe 4 drumuri naţionale (DN 2D, DN 7, DN 12 şi DN 13A) şi pe un drum judeţean (DJ 113A), iar traficul feroviar a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact pe magistrala 400 Braşov - Cluj-Napoca. Echipe specializate s-au aflat în teren pentru remedierea situaţiei, iar la acest moment traficul rutier se desfăşoară in condiţii normale. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: