06
Lun, Mai

Eveniment

Polițiștii rutieri continuă acțiunile de control, în întreg județul Brașov, pentru identificarea șoferilor care urcă băuți la volan.

Trei conducători auto au fost identificați, marți, pe șosele din județul Brașov, în timp ce se aflau la volan, desi consumaseră băuturi alcoolice.

,,La data de 02 iunie a.c., în jurul orelor 16.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 39 ani, din Făgăraș, care a condus un autoturism pe strada Mălinului din Făgăraș, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.91 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

La data de 02 iulie 2019, în jurul orelor 18.30, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 29 ani, din mun. Făgăraș, jud. Brașov, care a condus un autoturism pe str. Negoiu din mun. Făgăraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.69 mg/l alcool pur.

La aceeași dată, în jurul orelor 20.30, lucrători din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au depistat, pe aceeași stradă, un alt bărbat, în vârstă de 51 ani, din loc. Mândra, jud. Brașov, care a condus un autoturism, aflându-se și în acest caz, sub influența băuturilor alcoolice. 

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.42 mg/l.

Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă în cadrul unor dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: