17
Vin, Mai

Eveniment

Investiții și lucrări de importanță majoră sunt în plină desfășurare în comuna Cristian.

 

Autoritățile locale au pus în practică proiecte aflate în topul priorităților locuitorilor, așa cum a reieșit dintr-un sondaj realizat la momentul dezbaterii bugetului public. Una dintre cele mai importante investiții este cea de reabilitare a dispensarului, care va pune la dispoziție medicilor de familie, stomatologilor și nu în ultimul rând la dispoziția pacienților un spațiu modern și dotat la standarde. Pe perioada lucrărilor, care se vor încheia anul viitor, medicii de familie și stomatologii își desfășoară activitatea în alte spații, situate pe terenul de la Mayer, astfel încât activitatea medicală să nu fie afectată.

Și pe strada Lungă din comuna Cristian se execută lucrări de amploare. Este vorba despre îngroparea cablurilor și modernizarea iluminatului public. Vor fi montați 260 de stâlpi care vor fi echipați cu sisteme de iluminat inteligente prin telegestiune, ceea ce va duce la înjumătățirea cheltuielilor, dar și la reducerea consumului cu aproximativ 40%.

Autoritățile locale pun în practică și proiecte de extindere a rețelei de canalizare cu peste 9 kilometri și a celei de apă cu 10 kilometri, în total, pe strada Brazilor și în zona Lunca Gării, cu fonduri PNDL.

Și lucrările de reabilitare în cazul Căminului cultural cunoscut sub numele de ,,Sala Mare” sunt și ele în plină desfășurare.

Primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru, le cere cristolovenilor să dea dovadă de înțelegere pe perioada lucrărilor de modernizare aflate în plină desfășurare în comună și le cere scuze pentru disconfort.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: