06
Lun, Mai

sursa foto: miscareaderezistenta.ro

Eveniment

O instanță  a Curții de Apel Brașov a pronunțat sentința în procesul în care sunt judecaţi, printre alții, omul de afaceri Remus Truică şi autointitulatul prinț Paul al României. Dosarul privește retrocedarea fostei Ferme Regale Băneasa şi a pădurii Snagov, în care procurorii au pus sechestru pe zeci de hectare, mai multe imobile şi acţiuni, pentru acoperirea prejudiciului de 145 de milioane de euro.

 

Paul al României este acuzat că a pus ilegal mâna pe Domeniile Coroanei. Este vorba despre terenurile fostei ferme regale de la Băneasa şi despre pădurea Snagov. Potrivit procurorilor, acestea nu aparţineau Casei Regale sau Regelui Carol al II-lea, ci erau date în folosinţă de statul român. Paul al României ar fi fost ajutat de o grupare de afacerişti români şi israelieni cu legături la vârful Puterii.

Remus Truică, de exemplu, a fost directorul de cabinet al premierului Adrian Năstase, iar Tal Silberstein şi Dan Andronic - consultanţii politici ai premierului Tăriceanu şi apoi ai preşedintelui Băsescu. Şeful cel mare al grupării ar fi fost miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, considerat cel mai bogat evreu, cu o avere de 3,6 miliarde de dolari. La el ar fi ajuns cea mai mare parte a banilor obţinuţi de grupare după retrocedările ilegale.

Printre bunurile indisponibilizate în acest dosar se numără şi un pachet de 90 la sută din acţiunile deţinute de Dan Andronic la Evenimentul zilei.

Potrivit sentinței pronunțată astăzi, Dan Andronic, Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein, Moshe Agavi, avocatul Robert Roșu, Lucian Mateescu și Marius Marcovici au fost achitați.

Autointitulatul prinț Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență.

Afaceristul Remus Truică a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru trafic de influență.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: