18
Sâm, Mai

sursa foto: libertatea.ro

Eveniment

UPDATE Ora 19.15

Biroul Electoral Central a stabilit că nu va prelungi programul de vot după ora 21.00 în secțiile de votare din străinătate.

Motivul pentru care B.E.C. a decis astfel, este că Legea privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru PE prevede intervalul orar de votare, iar hotărârea Biroului de a prelungi programul nu ar putea fi făcută decât prin schimbarea legislației, au explicat sursele citate.

Potrivit articolului 47, alineatul (1) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată cu modificările ulterioare: „Votarea începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. La sediile secțiilor de votare se afișează la loc vizibil ora la care începe, respectiv se încheie votarea”.

Decizia vine după ce președintele Biroului Electoral pentru Secțiile de Vot din Străinătate, Florentina Vasilățeanu, a anunțat că a trimis la B.E.C. cererile din dispora pentru prelungirea programului de votare.

De asemenea, solicitări pentru prelungirea programului de vot în Diaspora au fost făcute și de Alianța USR PLUS, PMP și PNL.

UPDATE Ora 16.15

O nouă solicitare de prelungire a programului secțiilor de votare! Cererea a fost trimisă la Biroul Electoral Central, în urmă cu scurt timp, din Italia.

Oficialii B.E.C. urmează să ia o decizie în acest sens.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Solicitare de ultimă oră! Liderul PMP, Eugen Tomac, cere prelungirea programului de vot pentru românii din diaspora.

Solicitarea a fost făcută din cauza cozilor infernale la care stau românii cu drept de vot, care își exprimă opțiunile electorale peste hotare.

Eugen Tomac a trimis adrese atât Biroului Electoral Central, cât și Ministerului Afacerilor Externe.

(foto - Haga, Amsterdam, Roma)

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: