26
Vin, Apr

sursa foto: radioiasi.ro

Eveniment

Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării.

Se vor semnala averse care, trecător, vor fi însoțite de descărcări electrice şi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă în vestul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane, unde înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse trecător însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere la munte. Punctiform va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de manifestări își vor face apariția doar pe arii restrânse, cel mai probabil în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în timpul ploilor, iar pe parcursul zilei, local și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 18 grade.

Vineri, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, iar cu precădere în sud și est vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime, în ușoară scădere față de ziua anterioară în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime între 8 și 16 grade.

Sâmbătă, în nordul, centrul și estul țării, precum și în zonele de deal și munte vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, local averse și descărcări electrice, iar izolat cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în sud-vest și nord-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 16 grade.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse și descărcări electrice în zonele de deal și munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade.

De luni până miercuri, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Manifestări specifice instabilității atmosferice își vor face apariția cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice, sud-vestice și centrale precum și în zona montană, potrivit rtv.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: