06
Lun, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Cei patru candidaţi, între care și doi din Brașov, care şi-au depus dosarele în cadrul procedurii de selecţie pentru funcţia de procuror general susţin, miercuri, interviurile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Potrivit unui anunţ al Ministerului Justiţiei, testele încep la ora 9.00.

Patru candidaţi şi-au depus dosarele pentru a ocupa postul de procuror general, iar în urma evaluării s-a stabilit că aceştia întrunesc condiţiile de legalitate pentru a participa la selecţie. Este vorba despre Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu. 

Augustin Lazăr este actualul procuror general şi a fost numit în funcţie de către preşedintele Klaus Iohannis în 28 aprilie 2016, la propunerea ministrului Justiţiei de la acea vreme, Raluca Prună. Mandatul lui Augustin Lazăr expiră în această lună.

Marian Drilea este procuror la DIICOT Brașov şi a ajuns în atenţia presei în 2012, după ce l-a interceptat pe preşedintele Traian Băsescu, în dosarul "Motorina". 

Gabriela Scutea, în prezent procuror în Brașov, a fost procuror general adjunct în perioada în care funcţia de procuror general era deţinută de Laura Codruţa Kovesi.

Daniel Horodniceanu a condus DIICOT până în 2018, când i-a expirat mandatul. Deşi a candidat pentru un nou mandat alături de Felix Bănilă, ministrul Justiţiei l-a propus pe cel din urmă pentru preluarea mandatului, Bănilă fiind numit în funcţie prin decret prezidenţial, potrivit news.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: