08
Mie, Mai

Eveniment

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este sărbătorită anual pe data de 2 aprilie.

La Brașov, zeci de studenți ai Facultății de Psihologie și Știintele Educației alături de beneficiari ai Asociației ,,Copiii de Cristal’’, voluntari și profesori au organizat un marș în semn de susţinere a persoanelor diagnosticate cu autism sau cu alte tulburări asociate. Întregul eveniment s-a desfășurat sub sloganul ,, Luminează albastru pentru autism’’ și este primul din seria acțiunilor derulate cu ocazia Zilei Internationale de Conștientizare a Autismului.

Tulburarea de spectru autist este o altfel de funcționare a creierului. Prin terapie, copilul este ajutat să își dezvolte mijloacele de a se integra într-o comunitate.

Prin evenimentele derulate, organizatorii doresc să tragă un semnal de alarmă asupra discriminării cu care se confruntă persoanele cu autism și familiile lor. În spirit de solidaritate și respect, terapeuții au realizat o serie activități unde actorii principali au fost copiii diagnosticați cu autism, iar ca spectatorii, i-au avut alături pe părinți.

Pentru profesori, prezența unui copil cu autism în școala de masă nu este o piedică în derularea acvtivităților școlare.

O vorbă bună, o privire înţelegătoare, o mână întinsă la nevoie este la îndemâna tuturor, unde toate acestea vor însemna un dar pentru un copil cu autism. În România sunt peste 30.000 de cazuri. Afecțiunea nu se poate vindeca, dar printr-o intervenție, persoanele diagnosticate, pot avea șansa unei vieți independente care va purta zâmbetul recunoștinței!

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: