08
Mie, Mai

sursa foto: brasovtv.com

Eveniment

Primul Consulat onorific al Poloniei în România a fost deschis, astăzi, la Braşov.

 

Consulatul onorific funcţionează în Piaţa Sfatului şi este condus de un întreprinzător polonez Janusz Szalinski, aflat de mai multă vreme în Braşov, care cunoaşte zona şi care îi va ajuta pe viitorii investitori din Polonia.

,,Am ales Braşovul pentru a deschide primul consulat onorific din România pentru că este un oraş foarte important şi pentru că avem aici omul potrivit pentru postul de consul onorific. Este un întreprinzător în zonă şi cred că va ajuta mult viitorii investitori. (…) În 2019 se împlinesc 10 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia. Sunt convins că există o bază bună şi solidă în România a relaţiilor noastre. (…) Autocarele cu polonezi care vizitează din ce în ce mai des Braşovul şi Branul confirmă că polonezii sunt interesaţi de această zonă'', afirma, la finele lunii februarie, Marcin Wilczek, citat de agerpres.ro.

Investiţiile polonezilor în judeţul Braşov se clasează pe locul şapte în topul investitorilor străini, iar la nivelul României înseamnă peste 500 milioane de euro, interesul fiind din ce în ce mai mare pentru piaţa din România, a punctat ambasadorul Poloniei la Bucureşti.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: