26
Vin, Apr

sursa foto: news.ournet.ro

Eveniment

Monica Niculescu, 138 WTA, a învins-o, în urmă cu scurt timp, după un meci de mare luptă, pe Garbine Muguruza, locul 17 WTA.

Jucătoarea noastră a câștigat primul act în disputa cu Garbine la tie-break, scor 7-0!

După un act secund de mare luptă, Garbine Muguruza a restabilit egalitatea la seturi în duelul cu Monica Niculescu. Iberica s-a impus cu 6-4.

În setul decisiv, la scorul de 5 la 1 în favoarea Monicăi, românca a avut 3 mingi de meci pe care, însă, le-a ratat, Muguruza și-a făcut serviciul, cu dificultate însă, iar scorul era 5 la 2. Românca a servit pentru meci și, cu sânge rece, a câștigat decisivul, scor 6 la 2, și s-a calificat în turul III al turneului de la Miami.

MONICA A SERVIT DIN MÂNĂ

Monica a tratat într-un mod aparte jocul cu Muguruza, la minge de meci. Sportiva noastră a servit din mână!

În meciul cu Tamara Zidansek, din turul întâi, Monica a fost comparată cu un actor din Matrix, după ce, și atunci, a servit din mână.

Românca a procedat la fel şi cu Muguruza, doar că de această dată miza era mult mai mare.

Dacă pe Zidansek a învins-o cu 6-1, 6-2, scorul permiţându-i Monicăi momente inedite, în meciul cu Muguruza a ales să servească exact ca în partidele de badminton, la minge de meci. 

Din păcate pentru Monica, serviciul a fost out. Demoralizată, și la cel de-al doilea serviciu românca a trimis mingea în afara terenului. Niculescu a comis dublă, aşadar, însă și-a revenit imediat, a câştigat următoarele două puncte şi a încheiat apoi, victorioasă, meciul.

Monica Niculescu va avea o misiune dificilă în următoarea fază a competiției. Românca va juca împotriva ocupantei locului 13 WTA, Caroline Wozniacki.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: