11
Sâm, Mai

sursa foto: flux24.ro

Eveniment

Principalul suspect este un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani.

Bărbatul tranzita România, prin județul Brașov, pentru a ajunge acasă. Un echipaj al Poliției Rutiere se afla la serviciu, în Ghimbav. La un moment dat, unul dintre agenți a observat că mașina condusă de bărbatul din țara vecină avea un far care nu funcționa. Polițistul i-a făcut semn șoferului să oprească, i-a solicitat documentele pentru control și a făcut toate verificările, potrivit procedurilor. Agentul a constatat că, din 2013, șoferul moldovean era dat în urmărire internațională de către autoritățile judiciare din Austria. Conducătorul auto a fost predat procurorilor Parchetului Curții de Apel din Brașov.

,,Pe numele cetățeanului moldovean era emis un mandat european de arestare. El este bănuit de comiterea infracțiunii de furt, în Austria, și a fost prezentat unui judecător de drepturi și libertăți al Curții de Apel din Brașov cu propunere de arestare provizorie. S-a emis mandat pentru 15 zile”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Brașov, procuror Ramona Muscalu.

Bărbatul implicat este bănuit de comiterea a 26 de furturi, în Austria, din case, mașini și firme. Este vorba atât despre bani, cât și despre bunuri.

Cetățeanul moldovean, care poate contesta decizia de arestare, la finalul procedurilor va fi predat autorităților judiciare din Austria, pentru continuarea cercetărilor.

Bărbatul beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța o sentință definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: