13
Lun, Mai

romanialibera.ro

Eveniment

Consiliul Județean Brașov desfășoară în prezent, pentru a cincea oară, procedurile de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de construcție aferente obiectivului de investiții „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”.

Valoarea estimată a contractului este de 8.566.935,41 lei fără TVA, din care pentru proiectare este prevăzută suma de 174.800,23 lei fără TVA, iar pentru execuția lucrărilor, care include organizare de șantier, construcții, instalații, dotări și montaj, a fost estimată suma de 8.392.135,18 lei fără TVA. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 25 martie 2019, ora 15:00.

Proiectul „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, elaborat de Consiliul Județean Brașov în anul 2017, a fost aprobat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 –„Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, iar contractul de finanțare a fost semnat în martie 2018.

Până în prezent, CJ Brașov a derulat pentru acest proiect nu mai puțin de patru proceduri de achiziție. Astfel, anunțul de participare a fost postat în sistemul electronic de achiziții publice pe 14 august 2018, 13 septembrie 2018 și 4 octombrie 2018, însă nicio firmă nu s-a arătat interesată să realizeze lucrările reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru. Pe 26 noiembrie 2018 s-a consumat o altă tentativă de a atribui contractul, însă documentația a fost respinsă de Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice.

La începutul acestui an, plenul CJ Brașov a decis suplimentarea bugetului proiectului, actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici, iar achiziția lucrărilor de proiectare și execuție a fost relansată pe 25 februarie 2019. „Din păcate, proiectul este întârziat de faptul că din august 2018 ne străduim să finalizăm această achiziție și să avem un constructor care să facă lucrările de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a corpului de clădire C1 din cadrul incintei Unității de la Sânpetru.

Toate lucrările vor avea la bază recomandările și soluțiile tehnice stabilite prin expertiza tehnică de rezistență și auditul energetic. Ele vor fi realizate în etape, astfel încât activitatea personalului și viața pacienților să fie afectate cât mai puțin”, spune Daniel Gligoraș, administratorul public al județului Brașov.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, susține că „județul Brașov trebuie să se dezvolte cu resursele financiare nerambursabile obținute prin accesarea fondurilor europene. Sperăm ca de această dată să desemnăm un câștigător și să începem lucrările. Implementarea acestui proiect va conduce la scăderea cheltuielilor legate de încălzire, concomitent cu creșterea confortului termic în instituție, ceea ce înseamnă implicit alinierea la standardele europene în asigurarea calității serviciilor de tip medico-social”.

În cadrul Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt internați în prezent aproximativ 80 de pacienți, majoritatea cazuri sociale, persoane diagnosticate cu boli pulmonare și pneumologice, potrivit unui comunicat de presă a Consiliului Județean Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: