13
Lun, Mai

sursa foto: ziarulincomod.ro

Eveniment

,,Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din Arad au efectuat 3 percheziții, în județul Arad, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere.

Aici au fost descoperite și ridicate mai multe instrumente de spargere, 2 butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal.

În urma investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 - 14 ianuarie 2019, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul.

De asemenea, după ce un bărbat a fost depistat în municipiul Arad, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârșirea faptelor.

Bărbatul și femeia au fost reținuți, pe bază de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramureș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București”, se precizează într-un comunicat de presă al I.G.P.R.

Fiind cooptați în acțiune și polițiști din Brașov, reporterul brasovtv.com i-a întrebat pe reprezentanții I.P.J. Brașov, dacă suspecții reținuți la Arad sunt vizați și în ancheta de la Brașov, începută la finele lunii decembrie a anului 2018. Iată punctul de vedere al reprezentanților I.P.J. Brașov:

,, Polițiștii desfasoara cercetări în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brasov, inclusiv in colaborare cu colegii din cadrul IGPR, din alte judete, precum si cu procurorii din cadrul unitatilor de parchet corespunzătoare, pentru identificarea persoanelor responsabile de comiterea faptei și tragerea la raspundere a acestora. În acest moment se iau in considerarea toate variantele, pe baza probatoriului existent, urmând a va comunica în timp util aspectele de interes”.

Reamintim că, la finele lunii decembrie 2018, un bancomat, care aparținea unei bănci importante din Brașov, a fost aruncat în aer, în zona Răcădău. În casa de bani era suma de 160.000 de lei. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: