02
Joi, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Judecătorii Curții Constituționale au admis, cu unanimitate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe Legea plafoanelor de la bugetul de stat, necesară pentru a introduce finanţarea majorării alocaţiilor pentru copii.

În acest context, Guvernul trebuie să vină cu o Ordonanță de Urgență pentru a se pune în aplicare creșterea alocațiilor.

Plenul comun al Parlamentului a aprobat, la mijlocul lunii februarie, amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019 care prevede majorarea alocaţiilor copiilor de la 1 martie 2019.

Reacția președintelui PSD, Liviu Dragnea, în februarie, incredibilă!

La jumătatea lunii trecute, Liviu Dragnea s-a enervat pe tema creşterii alocaţiilor: "Amendament demagogic (n.r. al PNL), care nu poate fi pus în practică. (…) După ce bugetul intră în vigoare, Guvernul trebuie să dea o ordonanță de urgență pentru a modifica legea alocațiilor de stat pentru a se putea într-adevar mări alocațiile".

Acum, la sesizarea președintelui României, judecătorii C.C.R. au decis, practic, faptul că Guvernul trebuie să dea Ordonanță de Urgență pentru a se putea pune în aplicare, din punct de vedere al asigurării sumelor necesare, măsura creșterii alocațiilor.

Astfel, în urma amendamentului propus de Partidul Național Liberal, copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primesc în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primesc acum.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: