26
Vin, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat că dosarul Revoluției din 1989 este la finalizare și în scurt timp vom avea o soluție de trimitere în judecată.

,,Anul ăsta vor fi 30 de ani și dosarul e la finalizare, în timp scurt vom avea o soluție. Au facut colegii noștrii un mare efort să administreze o cantitate mare de probațiune. Au fost trimise documente între SRI și Ministerul Apărării, o mulțime de documente. Sunt impresionante acele document, s-a stabilit o stare de fapt bazată pe probe certe. Este impresionantă redarea acelor evenimente, aceste documente nu au fost cunoscute de anchetatorii care au lucrat în dosar (...) Este important ca românii să-și cunoască istoria, adevărul despre Revoluția română, despre cei care au murit pentru valorile europene, e impresionant acest fapt”, a spus Augustin Lazăr, la Realitatea TV.

Pe 21 decembrie 2018, procurorii Secţiei militare din Parchetul Generel anunţau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu, în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: