08
Mie, Mai

Eveniment

Disperarea pare să fie cuvântul de ordine la București, în problema Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav.

Conștienți că proiectul va fi pus în practică exclusiv la nivelul Consiliului Județean Brașov, cu resurse financiare obținute cu eforturi proprii, decidenții de la centru, disperați că pierd teren - nu din cel al aeroportului, ci din perspectivă politică - încearcă acum să le arunce praf în ochii celor care nu știu adevărul. Adevărul, întotdeauna unul singur, este acela că, ,,NU Aeroportului Brașov!” este unicul mesaj transmis în ultima perioadă de la București către Brașov. Drept dovadă, în decembrie 2017 de exemplu, presa consemna, la scară largă, faptul că, ,,amendamentul (n.r.depus) la legea bugetului de stat în sensul finanţării integrale a obiectivului de investiţii „Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav”, cu suma de 270.000.000 lei, NU a fost votat de către parlamentarii din Brașov ai puterii. Mai mult, pe lângă faptul că aleșii puterii au respins constant solicitările de finanțare venite de la Brașov, ,,nu au depus niciun amendament referitor la Aeroportul Braşov”.

În aceste condiții, Consiliul Județean Brașov, de unul singur, cu angajați bine pregătiți și cu multe ore peste programul standard de lucru, a pus deja în practică toate cele 3 etape prevăzute în proiectul întocmit pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Valoarea totală a investițiilor este de 458 de milioane de lei, fără niciun bănuț, până în prezent, de la București. Un București care, acum, speriat că va pierde trenul aeroportului, se laudă că dă 13 milioane de lei pentru acest proiect. Comparând cifrele, sună precum o picătură într-un ocean…

Rămâne de văzut, în continuare, la ce cote poate ajunge tupeul… Se gândește, oare, puterea ROȘIE, care n-a mișcat un deget, nici măcar n-a ridicat vreun deget la vot pentru finanțarea aeroportului, că ar putea să se și așeze în prima linie la momentul tăierii panglicii inaugurale a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav? Parol?


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: