17
Vin, Mai

Eveniment

 

UPDATE

După votul favorabil din ședința de îndată a plenului Consiliului Județean Brașov pentru linia de gardă continuă în specialitatea Neurologie de la Spitalul Județean, conducerea Consiliului Județean Brașov a trimis actele la unitatea sanitară și, de aici, documentele au ajuns la București. După verificarea dosarului, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov a fost inclus pe lista de AP-AVC, urmând ca decizia să se publice în Monitorul Oficial!

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ședință de îndată, astăzi, la Consiliul Județean Brașov. Unul dintre punctele de pe Ordinea de zi a fost cel legat de transformarea liniei de gardă la domiciliu în specialitatea Neurologie, în linie de gardă continuă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov.

Mai exact, asta înseamnă că, 24 de ore din 24, la unitatea sanitară va exista medic neurolog.

„Ministerul Sănătății a avizat înființarea acestei linii de gardă și ne-a recomandat ca până vineri să aprobăm hotărârea în acest sens. După ce vom trimite hotărârea Consiliului Județean la București, va  fi emis un ordin de ministru prin care va fi aprobată noua structură a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Acest demers este necesar pentru includerea Spitalului Clinic Județean de Urgență în Programul Național pentru AVC (n.r. accident vascular cerebral)”, a explicat, pentru brasovtv.com, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Toți consilierii județeni prezenți în sală au votat favorabil, iar hotărârea va fi trimisă la București.

Surse medicale au explicat, în exclusivitate pentru brasovtv.com, că, după publicarea deciziei finale în Monitorul Oficial, sunt îndeplinite toate condițiile la capitolul documentele pentru ca linia de gardă continuă în specialitata Neurologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov să devină funcțională. Apoi, trebuie să fie stabiliți medicii neurologi care vor lucra. Potrivit acelorași surse, proiectul ar putea fi pus în practică de la 1 martie 2019.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: