17
Vin, Mai

sursa foto: A.S.U.M. Brașov

Eveniment

Pompierii brașoveni au fost alertați, în urmă cu scurt timp, din cauză că la o groapă ilegală de gunoi, amplasată la ieșire din comuna Șercaia spre localitatea Hălmeag, s-a dat foc reziduurilor.

Zona a fost monitorizată, timp de mai multe zile, de către reprezentanții Asociației pentru Siguranță Urbană și Mediere din Brașov. Astăzi, au fost observate flăcări la groapa de gunoi și au fost chemați pompierii. Au fost sesizați și polițiștii din Șercaia, care fac verificări, dar și inspectorii Gărzii de Mediu.

,,Polițiștii din Șercaia sunt fața locului și fac cercetări. Vor întocmi, în prima fază, documente de constatare a situației găsite în teren, urmând ca la finalul verificărilor să se acționeze în consecință”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, subcomisar Alina Ivan.

,,Din prima analiză, este o groapă ilegală de gunoi și vom face toate demersurile pentru identificarea și sancționarea celor implicați”, a explicat, pentru brasovtv.com, comisarul șef al Gărzii de Mediu din Brașov, Mircea Paraschiv.

Anchetatorii încearcă acum să afle cine a transportat gunoiul în zonă, de unde provin reziduurile și ce știu autoritățile locale despre această situație.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: