17
Vin, Mai

realitatea.net

Eveniment

În plină epidemie de gripă tot mai mulți oameni sunt preocupați de starea lor de sănătate.

Este important, însă, de știut care este diferența între o răceală banală și gripă.

Tusea, strănutul sau durerile în gât nu pot indica decisiv dacă este vorba despre o gripă sau despre o simplă răceală. Totuşi, principalele simptome care fac diferenţa între cele două afecţiuni sunt:

În cazul răcelii, aceasta debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap şi de gât, urmate de creşterea consistentei mucozităţilor nazale şi modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid.
 

În cazul gripei, debutul este brusc şi violent. Febra, de 39-40 de grade, este deseori însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Tusea este şi ea prezentă şi poate avea o durată de manifestare până la două luni, persistând chiar şi după dispariţia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor, precum şi senzaţie de usturime a ochilor. Stările de greaţă şi vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastrointestinale, potrivit csid.ro.

De asemenea, gripa se răspândeşte extrem de rapid cu ajutorul stropilor de salivă proveniţi de la persoane bolnave, iar perioada de incubaţie variază.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: