17
Vin, Mai

Eveniment

Ministrul Sănătăţii a făcut, în urmă cu scurt timp, anunţul oficial cu privire la existenţa epidemiei de gripă.

Epidemia de gripă a fost constatată în baza rapoartelor oficiale venite din judeţe, care arată că numărul cazurilor de gripă a depăşit estimările.

,,Nu se pune problema instituirii carantinei la acest moment în România din cauza circulației virusului gripal, a anunțat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precizând că aceasta este o măsură luată în situații extreme, iar "noi trăim o situație normală".

 

"Nu se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situații extreme, situație pe care nu o trăim, trăim o situație normală, dacă vreți gripa așa evoluează câteodată în număr mai mare de cazuri față de sezoane anterioare. Carantina e o masură adoptată extrem de rar, decisă de Organizația Mondială a Sănătății, de obicei. Există un regulament, tratat internațional care stipulează aceste lucruri", a declarat Adriana Pistol, directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, conform Mediafax.

Sezonul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind înregistrat în luna mai 2018. Acum, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat marţi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: