27
Sâm, Apr

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

7 persoane arestate preventiv, aflate în Penitenciarul Codlea, au ajuns la Spitalul Penitenciar din Rahova după ce au înghițit obiecte din metal.

Deținuții au recurs la această metodă în semn de protest față de faptul că, în închisoare, ar fi fost agresați fizic, iar conducerea Penitenciarului Codlea nu ar fi luat niciun fel de măsuri, au explicat, pentru brasovtv.com, surse autorizate, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Cele 7 persoane aflate după gratii ar fi fost bătute pe 19 ianuarie 2019, dar purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache, susține că nu se cunoaște motivul din cauza căruia deținuții au înghițit obiecte din metal.

,,7 deținuți au înghițit obiecte metalice și, în urma prezentării la cabinetul medical al închisorii, s-a luat, joi, decizia de a fi transferați la un spital penitenciar , în vederea acordării asistenței medicale de specialitate. (reporter – Din ce cauză au înghițit obiecte metalice?) Nu știu!  Ingerarea de obiecte reprezintă abatere disciplinară, sens în care a fost demarată produra disciplinară împotriva celor 7 deținuți, pentru stabilirea motivului din cauza căruia au recurs la acest gest”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache.

Conducerea Penitenciarului Codlea a trimis o informare scrisă conducerii Administrației Națională a Penitenciarelor, prin care solicită aprobare pentru transferul a 7 deținuți la Spitalul Penitenciar Rahova, susțin sursele citate, fără să se precizeze, însă, motivul din cauza căruia s-a ajuns în această situație.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: