17
Vin, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Fostul președinte Ion Iliescu are o primă ieșire publică după ce procurorii au anunțat inculparea sa în Dosarul Revoluției pentru crime împotriva umanității.

Într-un mesaj pe blogul personal, Ion Iliescu transmite că, în actualul context, ”politicul trebuie să reziste tentației autoritarismului, antecamera totalitarismului”. Fostul președinte al României mentionează că "uitând cele întâmplate în regimurile dictatoriale se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente, pentru că ruptura între baza și elitele societăților se adâncește, iar binele public este pus între paranteze''.

Ion Iliescu nu vede revoluția doar ca pe o victorie.

,,O revoluție este în acelaș timp un eșec, și o victorie. Un eșec al vechiului sistem politic, incapabil de dialog cu cetățenii, incapabili să mai administreze o țară și, nu în cele din urmă, rupt de realitate și surd la vocea poporului. O Revoluție este o victorie a voinței populare, a nevoii de schimbare.

Mă tem că, uitând cele întâmplate în regimurile dictatoriale, uitând sacrificiile celor care au luptat pentru libertate și democrație, se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente, pentru că ruptura între baza și elitele societăților se adâncește, iar binele public este pus între paranteze.

România trebuia să se schimbe în 1989”, a scris Ion Iliescu.

Mesajul integral transmis de fostul preşedinte Ion Iliescu îl găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: