08
Mie, Mai

Eveniment

Veste bună pentru locuitorii din întreg județul Brașov! Primăriile primesc, pe final de an, sume importante de la Consiliul Județean, care provin din cota impozitului pe venit aflată la dispoziția instituției.

 

Primarii pot folosi banii atât pentru plata datoriilor mai vechi de 90 de zile, cât și pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare. Este vorba, în total, despre 14 milioane 306 mii de lei. Sumele au fost repartizate în baza unor criterii obiective, pentru a veni în sprijinul investițiilor din unitățile administrativ-teritoriale. Un exemplu elocvent îl reprezintă suma de 500.000 de lei alocată de Consiliul Județean Brașov, Primăriei Săcele. Consilierii locali de aici au respins, prin vot, solicitarea conducerii Primăriei Săcele, de contractare a unui credit bancar pentru investiții. Potrivit consilierului județean Andi Kadas, nu creditele trebuie să fie prima opțiune pentru un primar, chiar dacă este vorba despre investiții, ci fondurile europene sau sumele disponibile la nivelul Consiliului Județean, care nu generează dobânzi împovărătoare pentru cetățeni.  

În cazul în care banii alocați primăriilor de Consiliul Județean vor fi folosiți în alte scopuri decât plata arieratelor sau susținerea investițiilor, vinovații vor suporta rigorile legii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: