26
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, ninsorile s-au reîntors în România, de această dată venind dinspre Transilvania.

Ninsorile se manifestă în special în zona montană, dar sunt afectate și mai multe drumuri judeţene şi naţionale din judeţele Sibiu, Alba şi Harghita. Astfel, în Sibiu, între Cârțișoara și Bâlea Cascadă pe carosabil este zăpadă frământată de aproximativ 1- 3 centimetri.

Potrivit prognozei, în după-amiaza zilei de marţi ninsorile s-ar putea extinde în afara arcului carpatic şi inclusiv municipiul Bucureşti. De asemenea, în sud, ninsorile vor continua şi în prima parte a zilei de miercuri.

Miercuri dimineaţă, un front atmosferic vestic va aduce zăpadă în cea mai mare parte a Transilvaniei, precipitaţiile sub formă de ninsoare urmând să se manifeste și în vestul ţării pe tot parcursul zilei. De joi, ninsorile se vor limita la zona montană şi, spre seară, la Depresiunea Maramureşului.

Vineri va fi o zi liniştită la nivelul întregii ţări, însă de sâmbătă un strat nou de zăpadă se va aşterne în toată ţara. O masă de aer din sud-vest va acoperi întreg teritoriul ţării, cu un maxim în jurul orei 14.00. Ninsorile vor continua cu mai mică intensitate şi duminică, astfel că vom avea un weekend plin cu zăpadă în toată ţara.

Harta interactivă, cu evoluţia vremii în timp real, o găsiți AICI


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: