24
Vin, Mai

sursa foto: ziare.com

Eveniment

Femeia de 29 de ani din comuna Lisa, reținută, pe 5 decembrie, de polițiștii și procurorii din Făgăraș, pentru 24 de ore, sub acuzația de omor calificat săvârșit asupra unui membru de familie, a fost eliberată din arestul I.P.J. Brașov.

Anchetatorii i-au propus unui judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului pentru Minori și Familie din Brașov să emită mandat de arestare preventivă pe numele inculpatei, dar cererea a fost respinsă. Magistratul de ședință a hotărât să instituie măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Nemulțumiți, procurorii au atacat hotărârea, iar Curtea de Apel din Brașov va avea ultimul cuvânt.

,,În baza art.215 Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar inculpata I.A. trebuie să respecte următoarele obligaţii: a. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b. să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov sau instanţa în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa conform programului de supraveghere întocmit de către acesta sau ori de câte ori este chemată; d. să nu depăşească fără încuviinţarea Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov sau a instanţei în faţa căreia se află cauza limita teritorială a comunei Lisa, județul Braşov. e. să nu se apropie de martorii (…) şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect”, se menționează în decizia judecătorului de drepturi și libertăți al Tribunalului pentru Minori și Familie din Brașov.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, anchetatorii au găsit, în comuna Lisa, cadavrul unui nou-născut. Tânăra de 29 de ani, bănuită că și-a ucis copilul, a fost supusă, într-un spital din Brașov, unei expertize psihiatrice. În perioada în care a fost examinată medical, femeia a rămas internată în unitatea medicală, iar apoi a lăsată să plece acasă. Oamenii legii au decis apoi, să o rețină pe femeie și să o propună pentru arestare. Nu s-a emis mandat, iar tânăra este, acum, acasă, în comuna Lisa. Femeia de 29 de ani a susținut în fața anchetatorilor, la audierea făcută imediat după descoperirea cadavrului bebelușului, că ea nu a născut. În trecut, tânăra a abandonat, imediat după nașteri, 4 copii.

Prezumția de nevinovăție în cazul inculpatei ființează până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.