22
Mie, Mai

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Extraordinar! Ce handbaliste, ce antrenor, CE VICTORIE!

România - Norvegia 31 - 23

România a câştigat şi al treilea meci de la Campionatul European de handbal feminin din Franţa şi a făcut-o într-o manieră entuziasmantă.

Fetele noastre au avut o prestaţie senzaţională şi s-au impus cu 31-23, la capătul unei partide în care Cristina Neagu a marcat nu mai puţin de 11 goluri.

MVP-ul meciului a fost Iulia Dumanska, autoarea unor parade de excepţie, în special în repriza a doua, când nordicele au fost resemnate.

În grupa principală, unde România merge cu 4 puncte, adversarele "tricolorelor" vor fi Olanda, Ungaria şi Spania, notează digisport.ro.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Naționala feminină de handbal a României a avut un parcurs perfect până acum, la Campionatul European. Fetele noastre au obținut două victorii în primele două partide disputate: 31-28 contra Cehiei și 29-24 contra Germaniei.

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European, chiar înaintea ultimului meci cu Norvegia. De partea cealaltă, nordicele sunt obligate să câștige cu România, în condițiile în care au pierdut partida cu Germania.

În acest context, naționala Norvegiei a apelat la întăriri înaintea partidei cu România. Astfel, nordicele au chemat de acasă o extremă stânga experimentată. Este vorba despre Camilla Herrem, o handbalistă de 32 de ani. Aceasta a câștigat Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial și Campionatul European, potrivit digisport.ro.

România este calificată în faza a doua a grupelor la Euro 2018, indiferent de rezultatul de astăzi. Disputa cu Norvegia este, însă, extrem de importantă, formaţia care va câştiga urmând să plece cu două puncte în plus în faza a doua a competiţiei.

Clasamentul grupei D arată astfel:

1. România 4p (60-52),

2. Norvegia 2p (63-50),

3. Germania 2p (57-61),

4. Cehia 0p (45-62).

Alături de România, în Grupa principală II este calificată deja Olanda, care a acumulat 4 puncte în primele două jocuri disputate în grupa C, din care mai fac parte Spania (2p), Ungaria (2p) și Croația (0p). 

Miercuri, de la ora 22:00, România va întâlni Norvegia într-o adevărată finală a grupei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: