20
Lun, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Meteorologii anunţă precipitaţii slabe pentru primele trei zile ale acestei săptămâni, predominant sub formă de ploaie. Deşi temperaturile sunt în uşoară creştere, cerul va rămâne mai mult noros în cea mai mare parte a ţării.

Luni, vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile diurne vor fi majoritar pozitive, însă cele nocturne se vor menține negative în sudul, centrul și estul țării. Maximele vor fi cuprinse, în general, între -3 grade in Lunca Dunarii, în condiții de nebulozitate și ceață persistentă și 10..11 grade in Subcarpatii de Curbura, iar minimele se vor situa între -8 și 6 grade. În vest, centru și nord vor fi înnorări și local va ploua, mai ales în partea a doua a intervalului, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu nebulozitate de tip stratiform și ceață în zonele joase, în special dimineața și noaptea. Pe crestele montane se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă de munte.

Marţi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. Va ploua pe parcursul zilei în regiunile vestice, nordice și centrale, iar noaptea pe arii mai restrânse și în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar trecător și în estul Transilvaniei și nordul Moldovei. Pe suprafețe mici se va forma polei, cu o pondere mai mare noaptea în sud, centru și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 grade în sudul extrem și 10 grade, posibil mai ridicate în Banat si în Subcarpații de Curbură, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade.

Miercuri, cerul va fi mai mult noros și local se vor semnala precipitații în centrul, sudul și estul țării, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și precipitațiile cu totul izolat. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei și predominant ploi în rest. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, local în est și sud-est și doar trecător în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei și 10 grade în vestul și sud-vestul Olteniei, iar cele minime între -8 și 1 grad. Pe suprafețe mici, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: