09
Joi, Mai

sursa foto: brasovtv.com

Eveniment

Consilierii județeni s-au întrunit, astăzi, în ședință de plen.

Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea statului de funcții, în urma promovării unor examene de către personalul de specialitate al Direcției pentru Protecția Copilului din Brașov. Demersul putea fi, însă, pus în practică mult mai repede, în condițiile în care examenele au avut loc în luna mai, iar cei care le-au promovat ar fi trebuit să primească salarii mai mari. Noul stat de funcții de la Protecția Copilului, care se supune aprobării plenului, a fost trimis, însă, la Consiliul Județean cu întârziere. Potrivit legii, actele trebuie analizate, se dezbat în comisiile de specialitate, se trimit comunicări la Agenția Națională a Funcționarului Public, potrivit procedurilor, și abia apoi sunt supuse aprobării, prin vot, în plenul Consiliului Județean.

,,Aceste promovări trebuiau făcute de câteva luni. Oamenii au luat examenele în urmă cu câteva luni. Rog, pe această, pentru viitor, conducerea D.G.A.S.P.C. să țină cont. În momentul în care se trimit modificări ale organigramei sau ale statului de funcții la Consiliul Județean, să ia în considerare termenele pentru răspunsuri. De la Consiliul Județean, de la Agenția Națională a Funcționarului Public și de la comisii”, a explicat, pentru brasovtv.com, președintele Comisiei pentru sănătate din Consiliul Județean, Andi Kadas.

Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea noului stat de funcții de la D.G.A.S.P.C. Brașov fiind aprobat abia astăzi, diferențele salariale pentru angajații vizați, din luna mai și până în prezent, vor putea fi recuperate doar prin instanță.

Tot în ședința de plen a Consiliului Județean de astăzi s-a aprobat și modificarea componenței Colegiului director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: